Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE, 12.07.2010.

12. Juli 2010.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministar Milan Marković u Preševu i Bujanovcu

Ministar Milan Marković, u utorak 13. jula, u Bujanovcu razgovaraće sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Galipom Bećirijem o planiranim aktivnostima Nacionalnog saveta i o uspostavljanju saradnje Nacionalnog saveta i Koordinacionog tela. 

Pre razgovora sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca ministar Marković posetiće u Preševu decu sa posebnim potrebama u dnevnom boravku koji je za ovu decu organizovalo Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama. Rekonstrukciju prostorija u kojima borave deca pomoglo je Koordinaciono telo sa 1.772.822,00 dinara. Ministar Marković razgovaraće sa vaspitačima, roditeljima i decom koja borave u novootvorenim prostorijama. Učenici muzičke škole iz Preševa, čije funkcionisanje je u protekloj školskoj godini finansijski podržavalo Koordinaciono telo, izvešće muzički program za decu sa posebnim potrebama.

Nakon toga Ministar Marković sastaće se sa predsednikom opštine Preševo Ragmijem Mustafom i razgovarati o tekućim projektima koje podržava Koordinaciono telo i planiranim projektima u opštini Preševo koje Koordinaciono telo može da podrži.

Na kraju jednodnevnog boravka na jugu Srbije predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medeveđa ministar Milan Marković razgovaraće sa privatnim preduzetnicima iz Bujanovca o problemima privrednika u poslovanju, o njihovim poslovnim planovima i saradnji sa Koordinacionim telom.

Protokol posete ministra Milana Markovića

11:30 – 12:00   Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama - Preševo

12:00 – 12:30   Sastanak sa Ragmijem Mustafom - Preševo

13:00 – 13:30   Sastanak sa Galipom Bećirijem – kancelarija predsednika opštine Bujanovac

Ministar Milan Marković i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri nakon sastanka daće izjave za medije

13:45 – 14:30  Razgovor sa privrednicima - Bujanovac

Za više informacija obratite se Milici Rodić na 063 10 50 713 i Nebojši Andriću na 066 389 264.