Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - 11.03.2013.

11. Mart 2013.

Pozivamo vas da ispratite sastanke i posetu Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije, Preševu i Bujanovcu 12. i 13. marta.

Predsednik Koordinacionog tela obići će poplavljena sela u opštinama Preševo i Bujanovac i sastaće se sa građanima sa kojima će razgovarati o šteti koja je nastala usled poplava. Sa Hranislavom Stojkovićem, pomoćnikom ministra energetike, i sa čelnim ljudima opštine Bujanovac obići će deponiju u Rakovcu i sastaće se sa građanima.

Na kraju dvodnevne posete Stanković će se sastati sa Peterom Burkhardom, šefom misije OEBS u Srbiji, kome će predočiti situaciju i stanje na jugu Srbije, kao i načine za prevazilaženje problema.   

Planirano je da se predsednik Koordinacionog tela prvog dana posete, 12. marta, zajedno sa pomoćnikom ministra energetike Hranislavom Stojkovićem,  sastane sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem, i čelnim ljudima iz te opštine i da nakon razgovora, zajedno sa njima, obiđe mesnu zajenicu Rakovac. Planirano je da se sastanu sa građanima koje muči problem otpada i deponije u Rakovcu. Zatim će se Stanković sastati sa načelnikom Pčinjskog okruga, predstavnicima „Inegrala“, OK „Junior“, BSK „Junior“ i Kluba malog fudbala „BSK“.

Drugog dana posete planiran je obilazak poplavljenih područja u mesnim zajednicama Železnička stanica u Preševu i Levosoje u Bujanovcu, kao i razgovor sa građanima o štetama nakon poplava. Stanković će se sastati i sa predstavnicima mesne zajednice Oslare.

Na kraju radne posete ovim opštinama, Stanković će se sastati sa ambasadorom OEBS-a Peterom Burkhardom.

Mediji će nakon svakog sastanka moći da dobiju izjavu od Zorana Stankovića, predsednika Koordinacionog tela.