Arhiva vesti
                   

POZIV ZA MEDIJE - 02.02.2015

2. Februar 2015.

Pozivamo vas da u utorak 03. februara u 13 časova na lokaciji preko puta Doma zdravlja prisutvujete svečanom obeležavanju početka radova na izgradnji zgrade Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Radove će najpre simbolično označiti troje studenata iz albanske, srpske i romske zajednice, koji će na maternjem jeziku, kratkim porukama istaći važnost studiranja na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.  Nakon toga prisutnima će se obratiti Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela, Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Piter Burkhard, ambasador OEBS u Srbiji, Astrid Tors, visoka komesarka OEBS za nacionale manjine, predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi i Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Nakon zvanične ceremonije u 13 časova i 40 minuta predviđene su izjave za medije.

U sredu 04.februara u 10 časova u Domu kulture na prvom spratu, Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu obratiće se prisutnima na okruglom stolu pod nazivom „Perspektive, uslovi, ograničenja razvoja juga Srbije u kontekstu međuregionalne saradnje i Evropskih integracija“. U uvodom delu će pored Stankoviće, govoriti i Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Astrid Tors, visoka komesarka OEBS-a za nacionalne manjine, Piter Burkhard, šef misije OEBS u Srbiji, Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac i Ragmi Mustafa, predsednik opštine Preševo.

Po završetku uvodog dela u 11 časova prisutni mediji biće u prilici da dobiju izjave od predsednika Koordinacionog tela.