Arhiva vesti
                   

POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O PRAVIMA DETETA I ZAŠTITNIKU PRAVA DETETA

3. Jun 2019.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poziva zainteresovane građane, kao i stručnu javnost, da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o pravima deteta i zaštitniku prava deteta i daju svoje komentare, sugestije i predloge u okviru javne rasprave koja će se sprovoditi od 5. do 26. juna 2019. godine.

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari se dostavljaju Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja putem elektronske pošte na i-mejl adresu:

socijalna.zastita@minrzs.gov.rs ili poštom na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Beograd, Nemanjina br. 22-24, sa napomenom: „Za javnu raspravu o Nacrtu zakona o pravima deteta i zaštitniku prava deteta”. 

Okrugli sto za građane iz južne Srbije će se u okviru javne rasprave održati 17. juna 2019. godine u Nišu, u Skupštinskoj sala grada Niša, Trg Nikole Pašića 24, od 10 do 14 časova.

Po okončanju javne rasprave, Ministarstvo će razmotriti pristigle predloge, sugestije i komentare i u roku od 15 dana objaviti izveštaj na internet stranici Ministarstva i portalu E-uprava.

Javni poziv, program javne rasprave, analizu efekata nacrta zakona, nacrt zakona, obrazloženje nacrta zakona, izjavu o usklađenosti sa propisima EU, izjavu o podzakonskim aktima, izjavu o usaglašenosti sa strateškim dokumentima i izjavu o usklađenosti sa planom rada Vlade za 2019. godinu možete da preuzmete na: http://civilnodrustvo.gov.rs/poziv/javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-pravima-deteta-i-za%C5%A1titniku-prava-deteta.39.html?invitationId=606

Izvor: Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Koordinaciono telo