Arhiva vesti
                   

POSLE POSTAVLjANjA SPOMENIKA TERORISTIMA NA JUGU SRBIJE, OGLASIO SE PREMIJER DAČIĆ

22. Novembar 2012.

Izvor : Večernje Novosti / Postavljanje spomenika palim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPMB) u centru Preševa ispred zgrade lokalne samouprave izazvala je burne reakcije u javnosti.

“Ako ćemo postavljati ploče poštujući one koji su ubijali policajce i vojnike na jugu Srbije, onda neka kažemo da to nije deo Srbije. Mi nemamo dilemu da li su Preševo i Medveđa deo Srbije, a ako je međunarodna zajednica ima, neka odgovori. Nemoj sutra da bude prekomerna upotreba sile, jer skidanje table može da dovede do određenih bezbednosnih problema. Bolje neka je sami sklone, jer to je nepotrebna provokacija, pogotovo ako se dovede u kontekst dana državne zastave koji je 28. novembra, i presuda za Haradinaja koja se očekuje 29. novembra “, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić povodom postavljanje spomenika.

Predstavnici Srba u Preševu svesni su da ne mogu sami da se izbore sa odlukama Albanaca koji čine apsolutnu vlast u ovoj opštini.

“Smatram da država mora da reaguje jer ovo nije provokacija upućena građanima već državi “, rekao je Dragoljub Filipović, sekretar opštinskog odbora SPS-a u Preševu.