Arhiva vesti
                   

POSETA AMBASADORA OEBS- A U SRBIJI BUJANOVCU

2. Septembar 2021.

Bujanovac – Beograd – Na zvaničnoj stranici Misije OEBS-a u Srbiji, istaknuto je da je Ambasador Jan Bratu srdačno dočekan u Bujanovcu, te da je razgovor bio konstruktivan. U saopštenju stoji da je Misija posvećena promociji otvorenog i inkluzivnog dijaloga na svim nivoima upravljanja, za dobrobit svih građana u Južnoj Srbiji.

Kako se navodi, Misija će nastaviti da radi na unapređenju obrazovnih mogućnosti, kroz adekvatne udžbenike i višejezično univerzitetsko obrazovanje, kao i na daljem unapređenju poznavanja državnog jezika, u cilju pomoći u primeni manjinskih prava i ntegracija, kao i jednake mogućnosti zapošljavanja.

Ambasador Bratu je istakao da lokalne samouprave u potpunosti treba da odražavaju sastav društva i multietnički prikaz opštine.

Ambasador OEBS-a u Srbiji, Jan Bratu, spreman je da sporna pitanja koja mu je izneo predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi otvori u vladi Srbije i kod predsednika Vučicća, navode iz Opštine Bujanovac, nakon jučerašnjeg sastanka Arifi – Bratu.

Arifi  je ambasadora OEBS-a obavestio o problemima u opštini Bujanovac i izneo niz pitanja koje, prema njegovom mišljenju, treba prioritetno rešavati.

Izvor: OSCE Mission to Serbia, Bujanovačke, Koordinaciono telo