Arhiva vesti
                   

POMOĆ LESKOVCA ZA STANOVNIŠTVO POPLAVLjENIH PODRUČJA

19. Maj 2014.

Leskovac - Trenutno stanje na području Jablaničkog okruga je stabilno što se tiče eventualnih izlivanja potoka i reka.

Sada se jedino vrši intervencija kod mosta u Predejanu, a zaštitu obavlja preduzeće Maki Plast, a specijalne vojne jedinice angažovane su u Međi na mestima namenjenim strelištu za tenkove.

Bez vode su i dalje meštani u Grdelici i okolini. Pijaću vodu dobijaju iz cisterni.

Predsednik opštine Leskovac Cvetanović je rekao da je lokalna samouprava sprovela aktivnosti  u cilju pomoći ugroženima sa poplavljenih područja.

Šest kamiona sa hranom, vodom i ostalim potrepštinama otišlo je iz Leskovca za Beograd i dalje do stanovnika poplavljenih delova Srbije. Za samo nekoliko sati leskovački firme i pojedinci donirali su oko 80 tona vode za piće, hranu za odrasle i decu, sredstva za higijenu, dečju kozmetiku…, u vrednosti od preko 15 miliona dinara. Roba se iz kruga fabrike „Nevena“, koja je takođe jedan od većih donatora, odvozi u distributivni centar u Beogradu, odakle se kasnije raspoređuje u krizna područja.

Iz Crvenog krsta u Leskovcu, članovi štaba za vanrednu situaciju informisani su da je odaziv građana za pomoć u polovnoj robi i odeći bio veoma veliki, da su kapaciteti prepuni i da nema više mesta u magacinima za odlaganje istih.

Izvor: Jugpress, Jugmedia i Koordinaciono telo