Arhiva vesti
                   

POLOŽEN KAMEN TEMELjAC ZA OPREMANjE INDUSTRIJSKE ZONE U PREŠEVU

10. Maj 2018.

Preševo - Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi.položili su juče kamen temeljac za izgradnju kompletno infrastrukturno opremljene saobraćajnice u industrijskoj zoni u Preševu.

Projekat vredan 28,8 miliona dinara finansiraju Ministarstvo privrede i opština Preševo, od čega je učešće Ministarstva 14,22 miliona, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zajednički projekat izgradnje infrastrukturne instalacije u toj industrijskoj zoni, vredan 12,5 miliona dinara, završen je 2016. godine, a juče je svečano obeležen nastavak partnerskog ulaganja u zoni u Preševu. 

„Na ovom prostoru su dovedeni voda, optika i struja. Preševo će uskoro, zahvaljujući tim projektima, biti atraktivnije za investitore", rekao je Stevanović i dodao da je da će Ministarstvo u toj opštini rekonstruisati i osnovnu školu „Dituria".

Vrednost tog projekta je 32 miliona dinara, od čega će Ministarsvo obezbediti više od 13 miliona. Ministarstvo će sufinansirati sa 2,5 miliona dinara i izradu projektno-tehničke dokumentacije za transfer stanicu za čvrsti otpad.

„Svi ti projekti su,“ rekao je Stevanović, „deo politike Vlade Republike Srbije da se ozbiljno pozabavi jugom zemlje.“

 „Cilj nam je da sve opštine na jugu Srbije budu atraktivnije investitorima. Želimo da se bavimo rastom privrede", rekao je Stevanović.

Predsednik opštine Arifi kazao je da je jučerašnji dan za tu opštinu dan radosti, jer je projekat izgradnje industrijske zone započet pre 11 godina.

„Za nas se ova decenijska Odiseja danas završava... i sada stvaramo ekonomsku perspktivu za mlade", rekao je Arifi.

„Možemo svašta da kritikujemo, ali treba da pohvalimo ono što je dobro i što utiče na život naših građana", rekao je Arifi.

Nakon polaganja kamena temeljca, oni su obišli i fabriku „Solid”, koja će u narednih godinu dana zapošljavati oko 200 ljudi.

Fabrika je otvorena u hali koja je pripadala firmi koja je u stečaju, i rezultat je zajedničkog truda države i lokalne samouprave.

Izvor: Tanjug, Beta i Koordinaciono telo