Arhiva vesti
                   

POLjOPRIVREDNICI U MEDVEĐI DOBILI 15 MILIONA OD OPŠTINE

15. Oktobar 2019.

Medveđa – Uručenjem još 100 ugovora, okončana je ovogodišnja podela podsticajnih sredstava za poljoprivrednike u opštini Medveđa, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara, 5 miliona više nego prošle godine, saopšteno je iz kabineta predsednika lokalne samouprave.

Podsticajna sredstva dodeljena su za kupvinu mehanizacije i opreme za poljoprivredu. Ugovori su potpisani u sali Skupštine opštine Medveđa, a predsednik optine, Nebojša Arsić rekao je da su programom definisana prioritetna područja delovanja i teritorijalne specifičnosti i potrebe.

„Vodili smo računa o pravilnoj raspodeli sredstava u čemu smo i prilično uspeli, što se i vidi kroz broj podnetih zahteva za podsticaje. Isplata sredstava vrši se po redosledu podnošenja zahteva tako da je sada treća, poslednja tranša isplate za meru investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstva u iznosu od 3.334.150 dinara, odnosno, za vas 100. od ukupno 244. korisnika-domaćinstva, koja su podnela zahtev za podsticaje. Potrudićemo se da i naredne godine, isplate i potpisivanje ugovora budu isplaćena u što kraćem periodu i nadam se u većem iznosu podsticaja po korisniku”, istakao je predsednik Arsić.

Arsić je istovremeno pozvao sve građane da uzmu učešće u kreiranju budžeta za 2020. godinu, čime bi se realnije sagledale potrebe svih meštana opštine Medveđa.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo