Arhiva vesti
                   

POČINjE LIKOVNI KONKURS EVROPSKOG PROGRESA ZA 2017. GODINU

20. Oktobar 2016.

Bujanovac - Razvojni program Evropski Progres raspisao je nagradni likovni konkurs za učenike  srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Evropa: Mudar izbor“.

Konkurs se, uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske, organizuje već desetu godinu za redom sa ciljem podsticanja kreativnog stvaralaštva među omladinom na jugu Srbije.

Ovogodišnja tema ima za cilj da približi proces evropskih integracija omladini iz programskih opština kako bi se prepoznale brojne prilike koje im EU pruža.

Od učesnika konkursa „Evropa: Mudar izbor“ se očekuje  da na kreativan i originalan način predstave svoja viđenja razloga zbog kojih EU predstavlja „mudar izbor”, kako za njih kao pojedince, tako i za celokupnu Srbiju.

Evropski Progres je ove godine konkurs umrežio sa „Evropskim Dnevnikom“-priručnikom za srednje škole, čija je svrha da učenicima na zabavan i informativan način približi sve relevantne teme u vezi sa EU. Stoga se od autora očekuje da kao smernice pri kreiranju radova koriste poglavlja „Dnevika“, od kojih je svako posvećeno jednoj „evropskoj temi“.

Dvanaest najboljih radova će se naći na stranicama kalendara Evropskog Progresa za 2017. godinu.

Autori odabranih radova će biti nagrađeni laptop i tablet računarima, kao i mobilnim telefonima, dok će najbolja škola biti nagrađena laptopom, projektorom i pratećom opremom.

Konkurs je otvoren do 17. novembra 2016. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara će biti organizovani krajem decembra.

Dodatne informacije o ovom konkursu su dostupne na vebsajtu Evropskog Progresa: http://www.europeanprogres.org/konkursi/sr/

Izvor: Evropski Progres i Koordinaciono telo