Arhiva vesti
                   

PLATA 60 HILjADA DINARA, HRANA, SMEŠTAJ, ALI SE NIKO NE JAVLjA NA OGLAS

16. Maj 2018.

Medveđa - Početna plata od 60 hiljada dinara uz obezbeđen smeštaj, hranu, čak i odlazak na more posao je koji malo koga privuče, jer se radi o poslu pastiru za čuvanje ovaca. Iako je kuća koja se nudi dovoljna za bračni par, a plata za trećinu veća od prosečne plate u Medveđi, gde se ovaj posao i nudi, malo ko želi da se javi.

„Nezaposlenost je velika ali niko neće da radi bez obzira na uslove. Čudno ali je tako. Poznajem čoveka koji svoje radnike na farmi pored svih uslova i plate, slao u banju i na more pa mu se i pored toga dešavalo da preko noći radnici pobegnu i da se više nikad ne jave“, priča Zoran Šuković, koji traži radnike za svoju farmu.

On kaže da posao pastira uopšte nije težak, koliko je odgovoran.

„Ako polazimo od toga da je plata sasvim dobra i da nudim odlične uslove, a posao nije težak koliko je odgovoran. Pastir odmara kada ovce odmaraju, a to je leti od 12 do 15, a uveče od 20 do 6 časova ujutru. Ostalo vreme pastir tera ovce na ispašu, a zimi ih hrani senom i žitom. Za stado od 150 ovaca jedan radnik može sam da radi, a za veće stado potrebno je 2 do 3 pastira. Taj posao zahteva takođe i brigu o čistoći štala“, objasnio je Šuković.

Oglas za posao postavio je na sajtu "Klik do posla", ali se kaže još uvek nije javio ozbiljan kandidat.

Izvor: Telegraf, Blic i Koordinaciono telo