Arhiva vesti
                   

OTVORENO MEDIJSKO SKLONIŠTE U VRANjU

16. Decembar 2019.

Vranje - Prvo Medijsko sklonište u Srbiji je otvoreno u Vranju kao plod zajedničkih napora Tima za razvoj i integracije i Građanskih inicijativa. Medijsko sklonište će biti prostor za sve organizacije i udruženja koje u tom gradu nemaju prostor za održavanje tribina, okruglih stolova i drugih performansi slobodnog društvenog života.

U prisustvu predstavnika medija, civilnog sektora i građana, ovaj prostor je promovisan u mesto u kojem će se okupljati svi oni kojima je interes da se ojačaju tri slobode na kojima počiva građansko društvo: slobodu okupljanja, slobodu organizovanja i slobodu izražavanja.

Naglašeno je da Vranju nedostaje upravo mesto na kome bi se odvijale najrazličitije aktivnosti civilnog društva i medija, ali i građana.

Pre svečanog otvaranja Medijskog skloništa je održana tribina „Tri slobode na kojoj su govorili Mihajlo Stojković iz Tima za razvoj i inegracije, i Vukašin Obradović i Pavle Grbović iz Građanskih inicijativa.

Medijsko sklonište“se nalazi u prostoru koji je vlasništo Tima za razvoj i integracije, koji je i osnivač Info Vranjskih, u 8. brigade broj 3, kod Kružnog toka, i za sada će raditi po potrebi, sa namerom da svoje aktivnosti pretoči u svakodnevne.

Medijsko sklonište je otvoreno u okviru projekta PressShelters koji finansira Ambasada Nemačke u Srbiji.

Izvor: Info Vranjske, FoNet, Večernje novosti i Koordinaciono telo