Arhiva vesti
                   

OTVORENI SPORTSKI TEREN I ĐAČKA KUHINjA U LEVOSOJU KOD BUJANOVCA

7. Septembar 2010.

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković u ponedeljak 6. septembra otvorio je sportski teren i đačku kuhinju u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u selu Levosoje u opštini Bujanovac. Sredstva za izgradnju terena obezbedio je "Telekom", a kuhinju je opremilo JP PTT saobraćaja Srbije.

"Za Levosoje idu bolji dani. Mi već naredne godine planiramo nove investicije u ovo selo. Cilj nam je da što više ljudi ostane da živi i radi ovde, da škola ima što više đaka i nadam se da ćemo svi zajedno u tome uspeti", rekao je Marković.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izjavio novinarima da je otvaranje terena "dokaz da Koordinaciono telo, zajedno s lokalnom samoupravom i drugim republičkim institucijama, brine o stanju školstava u ovoj opštini".

"Verujem da ćemo u budućnosti realizovati ovakve i slične projekte i uspeti da poboljšamo infrastrukturu u našoj opštini", izjavio je Kamberi.

Menadžer za odnose sa javnostima "Telekoma" Milica Marković podsetila je da ta kompanija podržava projekte ulaganja u školstvo godinama unazad. Ona je navela da se podrška školstvu odvija u nekoliko pravaca, a ključni su podrška infrastrukturnim projektima u školama, uvođenje interneta, opremanje učionica računarima, kao i podrška talentovanim učenicima.

Direktor osnovne škole "Vuk Karadžić" Dragan Tomić rekao je da su sportski teren i đačka kuhinja "kapitalni projekti" za školu i podsetio da je za izgradnju sportskog terena
bilo potrebno 1,3 miliona dinara.

U ovoj maloj lokalnoj zajednici na jugu Srbije, kako je istaknuto, građani očekuju da država nastavi da ulaže, koliko je moguće, a naročito da se stvore ekonomske pretpostavke za opstanak ovog sela koje još nema kanalizacionu mrežu.

Naročito je važno da se ekonomski podstaknu lokalna preduzeća — firma "Feldspat", koja se bavi proizvodnjom kvarcnog peska, "Proleće", koje proizvodi metalni nameštaj i klanica "Jugokop", u čijem se sastavu nalaze velike površine zemljišta.