Arhiva vesti
                   

OTVORENA REKONSTRUISANA ZGRADA PREDŠKOLSKE USTANOVE „MLADOST“ U MEDVEĐI - SKT FINANSIRALA PROJEKAT SA 13 754 000 DINARA

23. Maj 2022.

Medveđa – Beograd - Na Dan opštine Medveđa, 20. maja, svečano je otvoren  renovirani objekat Predškolske ustanove „Mladost“. Direktorka ustanove, Dobrila Andrejević, istakla je da je rekonstrukcija objekta bila neophodna te da je ovaj projekat za sve sadašnje i buduće korisnike ustanove od nemerljivog značaja.

Objekat je, zahvaljujući zalaganju Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac  i Medveđu, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i sredstvima opštine Medveđa kompletno renoviran. Ovom adaptacijom zamenjena je stolarija, krov, podovi, okrečeni su zidova i nabavljen  inventar, čime su unapređeni uslovi za boravak mališana.

Objekat su svečano otvorili direktorka PU „Mladost“, Dobrila Andrejević,  predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić i v.d. zemenice direktorke Službe  Koordinacionog tela, Jelena Čolić. Nakon otvaranja oni su obišli sve prpostorije i konstatovali da je ulaganje u poboljšanje uslova za boravak najmlađih nešto što doprinosi ne samo njihovom vaspitanju i obrazovanju, već i unapređenju uslova rada i vaspitača koji će sada moći da primene sve savremene nastavno obrazovne metode.

Prema rečima predsedika Privremenog organa opštine Medveđa, Dragana Kulića, otvaranje renoviranog objekta je upriličeno 20. maja – na dan opštine jer je na taj dan pre 86 godina u Gajtanu, na mestu zvanom Jovovića livade, formirana Prva srpska divizija koja je imala značajan udeo u oslobodilačkom ratu. Kulić je zahvalio Službi Koordinacionog tela i Ministarstvu za državnu upravu i loklanu samoupravu na finansiranju rekonstrukcije PU „Mladost“, naglasivši da je ovaj projekat veoma značajan za sve građane opštine.

Vrednost rekonstrukcije iznosi 24,5 miliona dinara a Služba Koordinacionog tela je u ovaj projekat uložila 13 754 000 dinara.

Jelena Čolić, v.d. zamenice direktorke Službe Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, istakla je da je ulaganje u infrastrukturne projekte i negovanje obrazovanja i kulture prioritet ovog državnog organa.

Predškolsku ustanovu „Mladost“ pohađa ukupno 214 mališana, a osim u ovom objektu deca iz okolnih sela imaju mogućnost da borave i u 9 izdvojenih odeljenja.

Događaju su prisustvovali i predstavnici drugih lokalnih samouprava i brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života Jablaničkog okruga.

IIzvor: Info Centar Jug, Koordinaciono telo