Arhiva vesti
                   

OTVORENA KANCELARIJA ZA RAZGOVOR SA NARODNIM POSLANICIMA

20. Septembar 2016.

Bujanovac - Na poslednjem spratu zgrade Opštine Bujanovac otvorena je kancelarija u kojoj će narodni poslanici u Skupštini Srbije, Fatmir Hasani (Partija za demokratsko delovanje) i Nenad Mitrović (Srpska napredna stranka), primati svoje sugrađane, njihove predloge, sugestije i zahteve. Kancelarija će raditi dva dana nedeljno: ponedeljkom i sredom.

„Nadamo se da ćemo biti uspešni u prosleđivanju zahteva i inicijativa svih naših sugrađana. Spremni smo da pomognemo, ne samo građanima bujanovačke, nego i susednih opština“,  rekao je  narodni poslanik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Fatmir Hasani, inače zamenik, člana skupštinskog Odbora za prosvetu, ljudska i manjinska prava.

„Očekujem dolazak svih građana, naročito onih koji ne pripadaju našoj političkoj partiji, s obzirom da smo sa partijskim članstvom i do sada mogli da se susrećemo u stranačkim prostorijama. Verujem da ćemo našim aktivnostima u Narodnoj Skupštini, kolega Hasani i ja uspeti u dovođenju investitora u ovaj kraj, što će doprineti otvaranju novih radnih mesta. Za to je ključna politička stabilnost“ , konstatovao je Nenad Mitrović, poslanik Srpske napredne stranke.

„Ova kancelarija predstavlja dodatna vrata koja otvaraju mogućnost građanima da proslede svoje zahteve u Skupštinu Srbije posredstvom svojih poslanika“, poručio je Ismail Pajaziti, načelnik Opštinske uprave koja je u saradnji sa CESID - om i NVO „NDI“ obezbedila poslaničku prostoriju.

Predstavnici CESID –a i „NDI“ - ja ističu da će osnovna uloga kancelarije biti promocija direktne komunikacije građana sa poslanicima. Ova Kancelarija je 10. po redu od ukupno 12 u Srbiji, koliko je planirano zajedničkim projektom CESIDa i NDI, pod nazivom „Ljudi na pravom mestu“.

Sve građanske predstavke primaće koordinator, Egzon Lakna, dok će poslanici ovde boraviti u vreme kada nemaju obaveze u republičkom parlamentu.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo