Arhiva vesti
                   

OTVORENA DEONICA AUTOPUTA NA JUGU SRBIJE

7. Juli 2009.

„Nema sumnje da su rezultati Vlade Srbije koje je postigla u oblasti infrastrukture, a posebno oko izgradnje Koridora 10, vidljivi.
Izgradnja ovakvih savremenih saobraćajnica, kao i niz drugih aktivnosti u tom pravcu, ukazuju da smo korak bliže Evropskoj uniji, kao i ukidanju viza za naše građane“.
Ovo je pored ostalog, nakon obilaska savremene trase autoputa na Koridoru 10 od Preševa do Levosoja u dužini od 22 kilometra, u čiju je izgradnju uloženo oko 13 miliona evra, rekao juče na prigodnoj svečanosti Mirko Cvetković, predsednik Vlade Srbije.
„Veliko je zadovoljstvo naći se u prilici da predamo u saobraćaj prve kilometre savremene saobraćajnice koje je ova vlada obećala, a zatim i izgradila. Pre svega bih želeo da ukažem da tu ima dosta simbolike. Prva je da deonicu otvaramo upravo na dan kada je pre godinu dana formirana vlada. Druga je da su prilikom formiranja vlade data određena obećanja i tada je rečeno da o vladi ne treba suditi na osnovu opštih utisaka, već na osnovu rezultata.”
„ Pred vama se nalazi opipljiv rezultat i to neće biti jedini opipljivi rezultat u toku ove kalendarske godine, pošto je Koridor 10 prioritet vlade i ona ne samo da će ove godine završiti 40 do 50 kilometara autoputa, već će započeti radove i pripremiti se da i u sledećoj godini, najmanje toliko kilometara deonica bude predato u saobraćaj“, istakao je Cvetković.
Na deonici od Preševa do Levosoja izgrađeno je osam mostova i nadvožnjaka i petlja kod Preševa. Utrošeno je 90.000 tona asfalta, 10.000 kubika betona i
milion kubika zemlje i kamena.
Uz premijera Cvetkovića na otvaranju ove deonice puta bili su i ministri Milan Marković, Ivica Dačić, Slobodan Milosavljević, Svetozar Čiplić, Verica Kalanović, Petar Škundrić, Milutin Mrkonjić, Jovan Krkobabić i Sulejman Ugljanin, kao i predsednici opština Preševo, Vladičin Han, Trgovište i Vranje.
Oni su potom obišli i granični prelaz Preševo, čiju rekonstrukciju finansira Evropske komisije sa pet miliona evra.
Posle dugo godina, na svečanosti su se pojavili predstavnici Albanaca sa juga Srbije.