Arhiva vesti
                   

OTVOREN KONKURS ZA UČEŠĆE U MENTORSKOM PRGRAMU “START UP AKCELERATOR” (ROK 31.1.2017)

18. Januar 2017.

Francusko-srpska privredna komora je objavila konkurs za mentorski program pod nazivom „START-UP AKCELERATOR” namenjen mladim preduzetnicima i menadžerima do 40. godine starosti koji žele da pokrenu ili ubrzaju rast svojih preduzeća. Program podrazumeva besplatnu jednogodišnju stručnu podršku grupe članova Francusko-srpske privredne komore u najvažnijim aspektima upravljanja biznisom (izrada biznis plana, pravne konsultacije, finansije, prodaja i marketing).

Prijavljivanje je otvoreno do kraja januara 2017.

Stručni žiri, koga čine članovi Upravnog odbora Komore, generalni direktori najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji, odabraće do tri preduzetnika ili tima koji će dobiti podršku za pokretanje ili dalji razvoj svog poslovnog rešenja. Kandidati se mogu prijavljivati nezavisno od sektora poslovanja, a prijavu podnose na http://www.ccfs.rs/sr/single-news/n/otvoren-konkurs-za-start-up-akcelerator/

Program će biti realizovan tokom godinu dana, počev od februara 2017. godine, a podrazumeva mentoring, sastanke, stručne konsultacije i praćenje razvoja projekta od strane Upravnog odbora Komore. Pored mentorske podrške, odabrani kandidati i projekti osvojiće jednogodišnje besplatno članstvo u Komori, priliku da prošire mrežu kontakata među direktorima, menadžerima i drugim zaposlenima francuskih preduzeća koja posluju u Srbiji, kao i podršku u promociji njihovog poslovnog projekta.

Na program se mogu kandidovati sve osobe sa prebivalištem u Srbiji do 40. godine starosti, koje imaju razrađenu poslovnu ideju ili su pokrenule preduzeće pre manje od godinu dana. Mogu se prijaviti i timovi od najviše tri člana, a u kojima najviše jedna osoba može biti strani državljanin. Učesnici ovog programa moraju dobro vladati engleskim jezikom. Prioritet prilikom odabira projekata biće dat nivou kreativnosti i stepenu inovacija koje odlikuju projekat.

Francusko-srpska privredna komora na ovaj način želi da pruži dodatni podsticaj domaćim preduzetnicima koji žele da svojim inovativnim proizvodima ili uslugama konkurišu na globalnom tržištu, kao i da omogući bolje uslove za razvoj domaćeg preduzetničkog okruženja, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.

Izvor: portalmladi.com i Koordinaciono telo