Arhiva vesti
                   

OSNOVCI ISTRČALI „TRKU ZA SREĆNIJE DETINjSTVO“

28. Oktobar 2016.

Bujanovac – U organizaciji Crvenog krsta i Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, istrčana je, zbog kiše ranije odložena, tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“. Na stadionu bujanovačkog FK BSK trčalo je 197 učenika ove škole.

„Ovo je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno-humanitarna aktivnost Nacionalnog društva Crvenog krsta, usmerena ka ostvarenju trajnog cilja, neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera. Deca i mladi, na ovaj način, pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima“, rekao je saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta  Bujanovac Vlastimir Stojković.

Uz podsećanje da se ova rekreativno-humanitarna manifestacija organizuje u cilju poboljšanja socijalno materijalnog položaja posebno ugroženih kategorija dece u lokalnim sredinama, Stojković je naglasio da će sredstva prikupljena od prodaje startnih brojeva ostati na raspolaganju škola.

Pomenuta sredstva su namenjena  za podizanje učeničkog standarda, pomoć siromašnim učenicima i za plaćanje užine. Cena startnog broja je 50 dinara. Osim za učenika OŠ „B. Radičević“, tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo“, prema podacima Crvenog krsta Bujanovac, organizovana je i u OŠ „Ali Bektaši“ u Nesalcu i OŠ “V.Karadžić“ u Levosoju.

Izvor: Bujanpvačke i Koordinaciono telo