Arhiva vesti
                   

OSNOVANO PREDUZEĆE „JABLANICA EKO“

26. Novembar 2013.

Medveđa – U opštini Medveđa osnovano je  preduzeće „Jablanica eko“  koje će se baviti proizvodnjom peleta. Planirano je da početkom godine 40 radnika dobije posao u ovoj fabrici. U halu propalog preduzeća „Termovent“ već je instaliran deo opreme koju su obezbedili donatori iz Slovenije. Inače, opština Medveđa je prva opština u Srbiji koja će biti stoprocenti vlasnik deoničarskog društva sa organičenom odgovornošću.

“Ovde će biti uposleno najmanje 40 mladih ljudi iz Medveđe koji će, zajedno sa svojim porodicama, a zahvaljujući ovom poslu, ostati u našoj varošici, što je najveća dobit za nas“,rekao je  predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković. On je dodao da je opština spremna za javno privatno partnerstvo i da treba da služi za primer drugim loklanim samoupravama u Srbiji.

U fabrici „Jablanica eko“ proizvodiće se jedna tona peleta na sat. Potražnja za ovim proizvodom je velika, a već se javljaju i zainteresovani kupci iz zemalja Evropske unije.

Vrednost celog projekta je oko milion evra. Osim opštine Medveđa, koja je uložila najviše sredstava, značajnu podršku pružili su i donatori iz Slovenije.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo