Arhiva vesti
                   

OŠ „B. RADIČEVIĆ“: PRVACI OSTAJU U MATIČNOJ ŠKOLI, ZA OSTALE SELIDBA

30. Avgust 2022.

Bujanovac – Beograd - Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu novu školsku godinu počeće u srednjim školama “Sveti Sava” i “Sezai Suroi” u kojima su završili drugo polugođe. Nova generacija đaka prvaka će svoje školovanje započeti u objektu za predškolce u dvorištu škole.

Kako kaže Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora, đaci će do završetka radova u matičnoj školi sedeti u klupama bujanovačkih srednjih škola.

“ Drugi, treći i četvrti razred će ići u Srednju školu “Sveti Sava” i to u tri smene. Časovi za njih počinju u pola osam i ove školske godine će čas trajati 45 minuta, kao i prvacima koji će ići u dečiji vrtić u okviru škole”,  kaže Antić Jovanov.

Dodaje da će učenici viših razreda na nastavu u Srednju školu „Sezai Suroi“ u takozvanu “treću smenu“ (od 16 do 20 časova).

“ Tu nemamo mnogo prostora za manipulaciju jer imamo putnike, tako da sve ostaje isto”, kaže ona.

Rekonstrukcija bujanovačke osnovne škole počela je decembra prošle godine kada je za 37 školskih odeljenja obezbeđen prostor u srednjim školama kako bi se nastava nesmetano odvijala. Kako je tada najavljeno za realizaciju ovog projekta predviđeno je skoro godinu dana.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo