Arhiva vesti
                   

OPŠTINI MEDVEĐA ODOBREN PROJEKAT ZA UNAPREĐENjE RODNE RAVNOPRAVNOSTI

4. Decembar 2020.

Medveđa - Komisija za rodnu ravnopravnost, kao mehanizam ravnopravnosti opštine Medveđa, je projektom „Obuka za frizera, šminkera i manikira“ konkurisala na javnom pozivu pod sloganom „Da ravnopravnost postane stvarnost“, i kao takva finansijski podržana za realizaciju projekta.

Javni poziv se sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opštna (SKGO).

Vlada Švajcarske će sa 100.000 evra podržati do 30 lokalnih samouprava u osnaživanju mehanizama koji doprinose promociji i zagovaranju rodne ravnopravnosti u lokalnim zajednicama.

Lokalne samouprave će biti podržane sa do 3.300 evra po projektu koji za cilj ima povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici u oblasti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, zdravlja žena, ekonomskog osnaživanja, položaja žena na selu, kao i pripadnica ranjivih grupa. Aktivnosti mogu biti usmerene i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama, kao i promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Izvor: Info centar jug i Koordinaciono telo