Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA ZAUZELA PRVO MESTO NA IZBORU ZA „OPŠTINU JEDNAKIH MOGUĆNOSTI“

18. Novembar 2019.

Medveđa – Opština Medveđa zauzela je Prvo mesto na izboru za „Opštinu/grad jednakih mogućnosti“ u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške.

Priznanje za „Opštinu/grad jednakih mogućnosti“ dodeljuje se svake godine. Laureat će moći da koristi poseban Logo ravnopravnosti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolje prakse svim drugim lokalnim samoupravama u kreiranju i sprovođenju mera za unapređenje ravnopravnosti i pružanje jednakih mogunosti.

Nagrade za pobedničke opštine biće dodeljene na Godišnjoj konferenciji, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Ovom skupu će prisustvovati predstavnici i predstavnice državnih i drugih organa javne vlasti, ambasada i međunarodnih organizacija u Republici Srbiji, kao i nevladinih organizacija i medija.

U ime opštine Medveđa, koja je ove godine zauzela Prvo mesto na izboru za Opštinu/grad jednakih mogućnosti u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, primiće Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Prošle godine prvo mesto zauzela je opština Gadžin Han, drugo Novi Sad a treće mesto pripalo je opštini Svrljig.

Svečanu dodelu priznanja direktno će prenositi Radio televizija Srbije.

Izvor: Info Centar Juga i Koordinaciono telo