Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA PRUŽA PODRŠKU POČETNICIMA U BIZNISU

20. Jun 2016.

Medveđa - Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, uz podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa, održao je obuku za početnike u biznisu i tako olakšao realizaciju poslovne ideje potencijalnim preduzetnicima i pružio pomoć građanima oko podsticaja za pokretanje sopstvenog posla.

Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati osetljive ciljne grupe, kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica koja nemaju zaposlenje, ali imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.

Sastanku za početnike u biznisu, koji je održao Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, prisustvovao je i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sa saradnicima, koji je istakao da opština Medveđa čini velike napore da doprinese što većem uključivanju mladih i ostalih u pokretanje privatnog posla.

Prijave za prvu fazu Projekta, sa potrebnom dokumentacijom, treba dostaviti najkasnije do 20. juna 2016. Godine, poštom ili lično, Centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u Leskovcu.

Sve potrebne informacije, kao i projektnu dokumentaciju, možete preuzeti na  http://ras.gov.rs/sr/razvoj-preduzetnistva/otvoreni-pozivi-konkursi/javni-poziv-za-dodelu-paketa-podrske-u-okviru-projekta-podrske-pocetnicima-za-zapocinjanje-posla-start-up-2   ili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa.

Izvor: Info centar Jug i Koordinaciono telo