Arhiva vesti
                   

OPŠTINA MEDVEĐA POTPISALA SPORAZUM O SARADNjI SA OPŠTINAMA ALEKSINAC I VARVANIN

19. Februar 2021.

Medveđa - Opština Medveđa je, u partnerstvu sa Opštinama Aleksinac i Varvarin, potpisala Sporazum o saradnji sa Švajcarskim državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO). Potpisivanje je obavljeno u Aleksincu, a projekat pruža podrušku kroz četiri komponente: finansijsko upravljanje i kontrolu, internu reviziju, nadzor nad javnim preduzećima i inovativnim modelima finansiranja.

Cilj projekta reforme lokalnih finansija 2 u Srbiji, koji finansira SECO , je nastavak jačanja upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou radi unapređenja strateške raspodele javnih sredstava. Projekat će se sprovoditi u dve faze i kroz unapred formirana partnerstva  između jedinica lokalnih samouprava.

Opštine Medveđa, Aleksinac i Varvarin će za potrebe projekta imenovati lica za svaku komponentu projekta. Projektom će zaposlenima iz ovih lokalnih samouprava biti omogućeno da uzmu učešće u obukama u skladu sa akcionim planom.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, je nakon potpisivanja Memoranduma napomenuo da je ovim činom lokalna smouprava opštine Medveđa postala član jedne velike porodice u procesu reforme lokalnih finansija.

„Očekujemo da će se nakon ove edukacije kvalitet rada podići na viši nivo, a da će ostvarena saradnja sa Opštinama Aleksinac i Varvarin biti uspostavljena i u drugim sferama života i rada“.

Druga faza Projekta se sprovodi od 1. januara 2021. do 31. januara 2023. godine.

Izvor: Jugmedia i Koordinaciono telo