Arhiva vesti
                   

OPŠTINA BUJANOVAC PRIHVATILA REAKCIJU NUNS-A

10. Decembar 2015.

Bujanovac - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravilo je odluku rukovodstva opštine Bujanovac da sa dnevnog reda sednice Skupštine povuče predlog odluke o finansiranju direktnih TV prenosa sednica lokalnog parlamenta.

Naime, na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Bujanovac, odbornici su trebali da donesu odluku o tome da se direktno televizijsko prenošenje sednica ugovori sa doskorašnjim Javnim preduzećem RTV Bujanovac, a ta medijska kuća bi taj posao dobila bez javnog tendera.

U pismu upućenom predsedniku Opštine Nagipu Arifiju 4. decembra, NUNS je ukazao „da bi donošenje takve odluke predstavljalo grubo kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o javnim nabavkama i drugih propisa koji se tiču raspolaganja javnim budžetskim sredstvima”.

NUNS je pismom podsetio i „da su jedinice lokalne samoprave dužne da naručivanje i finansiranje javnih nabavki realizuju isključivo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, poštujući posebno načela efikasnosti i ekonomičnosti, obezbeđivanja konkurencije, transparentnosti postupka i jednakosti ponuđača”, navodi se u saopštenju.

Reakcija Udruženja je urodila plodom, pa je prethodni predlog povučen sa dnevnog reda jučerašnje sednice.

Izvor: Južne vesti i Koordinaciono telo