Arhiva vesti
                   

OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA ŠTEFANEKA U BUJANOVCU DOČEKALI SRBI, ALBANCI I ROMI

18. Jun 2021.

Bujanovac – Beograd -  Nekadašnji olimpijski šampion, sada predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, poručio je  u Bujanovcu da je spreman da na svaki način pomogne bujanovačkim sportskim klubovima i da Sportski savez opštine Bujanovac ima njegovu punu podršku. Štefanek je na svečanosti u Sportskoj hali „Mladost“ podelio poklone u vidu sportskih rekvizita, opreme i lopti mladim sportistima iz srpske, albanske i romske zajednice.

Sa Štefanekom je u Bujanovcu boravio i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, koji je o problemima sa kojima se suočavaju sportski klubovi razgovarao sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem.

Po rečim predsednika Sportskog Saveza opštine Bujanovac Dragana Milića, u konstruktivnom razgovoru sa predsednikom opštine dogovoreno je da sledeće godine Sportski savez Bujanovca delegira svog predstavnika u komisiju koja odlučuje o raspodeli novca klubovima.

„Sa predsednikom smo se dogovorili da se u budućnosti radi na tome da Sportski savez dobije ulogu koja mu pripada po Zakonu o sportu, koji kaže da  ovakvu organizaciju mora da ima svaka lokalna samouprava. Sa Arifijem smo zajedno zatražili od generalnog sekretara Marinkovića da se i Bujanovac uključi u projekte koje Sportski savez Srbije realizuje, sve sa ciljem razvoja lokalnog sporta“, kaže Milić.

Objasnio je da je Savez, čiji su članovi i albanski klubovi poput FK Trnovac, formiran na osnovu odluke Opštinskog veća još 2018. godine,  da je potom primljen u članstvo Sportskog saveza Srbije, ali da do sada nije zaživeo kao krovna organizacija bujanovačkog sporta.

Milić dodaje da su na odvojenom sastanku predstavnici lokalnih klubova Marinkoviću ukazali na probleme u finansiranju.

„Razumljivo, nedostatak novca je glavni problem koji ističu predstavnici klubova. Oni su zatražili od generalnog sekretara da SSS pomogne po pitanju finansija, opreme, ali da pokuša da kod granskih saveza isposluje smanjenje ili ukidanje kotizacija za takmičenja. Postignut je načelan dogovor da se Sportski savez Bujanovca osnaži i da klubovi koji nam se do sada nisu priključili to učine“, kaže Milić. 

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo