Arhiva vesti
                   

ODRŽANA STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA MREŽE SKGO

29. Septembar 2017.

Beograd, Medveđa - Stalna konferencija gradova i opština organizovala je drugi sastanak Mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima. Sastanak mreže održan je u Beogradu 25. i 26. septembra, u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi,“ koji se realizuje u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i SKGO, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije i Saveta Evrope.

Opština Medveđa je jedna od malobrojnih gradova i opština koja je konkurisala i dobila projekat za implementaciju paketa podrške za upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Od prijavljenih 90, uspela je da se izbori i nađe u izabranih 20 pilot lokalnih samouprava u kojima se sprovodi projekat upravljanja ljudskim resursima. Ispred opštine Medveđa sastanku su prisustvovale Ljiljana Kostić Marjanović i Jasmina Anđelić, koje rade na projektu, i predsednik opštine Nebojša Arsić.

Osnovna tema dvodnevnog sastanka je bila razmena iskustava i znanja iz prakse između stručnjaka iz poslovnog sveta i javne uprave, koja se bavi upravljanjem ljudskim resursima.

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, kao i Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, su u uvodnom obraćanju izjavili da su ljudski resursi najveći potencijal Republike Srbije.

„Cilj naše Vlade je da ima profesionalnu, efikasnu i ljubaznu javnu upravu, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. Efikasna javna uprava treba da postane standard, a uprava i službenici moraju da se prilagođavaju promenama,“ rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Branko Ružić, je rekao da je krajnji cilj ministarstva efikasna javna uprava i red u administraciji, kao i stvaranje jednakih mogućnosti za stručno usavršavanje zaposlenih, što će omogućiti dalje unapređenje rada i podizanje kvaliteta usluga građanima i privredi.

Izvor: Dnevnik Juga i Koordinaciono telo