Arhiva vesti
                   

ODRŽAN ŠESTI SAJAM PREDUZETNIŠTVA U LESKOVCU

26. April 2016.

Leskovac - Oko 200 preduzetničkih inicijativa predstavljeno na šestom Sajmu preduzetništva, koji su, u okviru projekta „Šansa za novi početak”, organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Komjunikejšns i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Sajam, koji je organizovan u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac i lokalnom samoupravom grada Leskovca, izazvao je veliko interesovanje građana, a zabeleženo je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama koje je moguće pokrenuti za par stotina ili za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji.

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je da „Šansa za novi početak“ daje veliki doprinos aktivnostima u okviru „Godine preduzetništva“.

„Država je ove godine za podršku preduzetništvu obezbedila 16 milijardi dinara u okviru 33 programa pomoći, od kojih će biti raspisana dva programa podrške za otpočinjanje poslovanja. Zato je veoma važno da se stvori preduzetnički duh kako bi se što više mladih opredelilo za preduzetništvo kao svoj put, ali ne samo mladi, nego i svi drugi koji su spremni da se upuste u preduzetničke vode i da budu sami svoj gazda.“

Domaćin manifestacije bila je Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu.

Izvor: Leskovačke vesti, Jugpres i Koordinaciono telo