Arhiva vesti
                   

ODRŽAN SASTANAK MINISTRA MARTINOVIĆA SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE PREŠEVO

30. Avgust 2023.

Preševo – Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik  Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Preševo gde je razgovarao sa predsednikom opštine Šćiprimom Arifijem i njegovim saradnicima.

Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi u kojem je manje bilo političkih pitanja, a većim delom bio posvećen praktičnim problemima građana ove opštine sa kojima se inače suočavaju sve lokalne samouprave. Najviše je bilo reči o izgradnji industrijske zone u Preševu, rešavanju pitanja lokalne administracije i povećanju finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije.

„Republika Srbija je čvrsto opredeljena da pripadnici albanske zajednice budu punopravni građani Republike Srbije, apsolutno integrisani u društveni, pravni i politički život Srbije. Dijalog, mir i ekonomski razvoj su potrebni i Srbima i Albancima i Romima“, izjavio je Martinović.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi iskazao je zadovoljstvo što je ministar i predsednik Koordinacionog tela zainteresovan da radi na prosperitetu i ekonomskom razvoju opštine Preševo. On je istakao da bi pored promocije mira i stabilnosti u ovoj regiji, trebalo mnogo toga da se uradi na poboljšanju uslova za život svih građana u Preševu.

Nakon održanog sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem i predstavnicima Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Martinović je obišao je i kancelariju Službe Koordinacionog tela u Preševu kojoj je donirao laptop računare.

Sastanku su prisustvovali su i v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovas i Medveđa Nenad Mitrović, v.d. zamenice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Čolić, v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i predstavnici lokalne samouprave opštine Preševo.

Izvor: Služba Koordinacionog tela