Arhiva vesti
                   

ODELjENjE FAKULTETA IZ SUBOTICE DOBIJA ZGRADU U BUJANOVCU

25. Juli 2014.

Zahvaljujući donaciji programa EU Progres od 1,2 miliona evra, u Bujanovcu bi od septembra trebalo da počne izgradnja zgrade koja će biti data na korišćenje Ekonomskom fakultetu iz Subotice, izjavila je rukovodilac opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Fazila Azemović.

Azemović je navela da će izgradnju zgrade od 2.360 kvadratnih metara, uz EU Progres, sa ukupno 30 miliona dinara finansirati i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao i Opština Bujanovac.

„EU Progres je već raspisao javnu nabavku za koju javni poziv traje do 31. jula, nakon čega očekujemo da se do kraja avgusta sklopi ugovor sa izvođačem, a da već u toku septembra počne izgradnja objekta", izjavila je Azemović.

Ona je navela da će se ta zgrada davati u zakup bez naknade.

"U aprilu je potpisan sporazum opštine Bujanovac, Ekonomskog fakulteta (iz Subotice), Koordinacionog tela, Ministarstva prosvete i OEBS-a o izgradnji i održivom korišćenju objekta za visoko obrazovanje, a opština i Ekonomski fakultet su potpisali sporazum o izdavanju prostorija u zakup bez naknade", kazala je Azemović.

Azemović je izjavila i da je opština Bujanovac postavila uslov Ekonomskom fakultetu iz Subotice da svake akademske godine po preseljenju u novu zgradu bude akreditovan po jedan novi smer, budući da Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, koje je otvoreno 2011. godine, ima samo smer „Marketing".Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, gde za sada ima studenata od prve do treće godine, organizuje predavanja u dve zgrade, u Domu kulture i u iznajmljenom prostoru u centru grada, za koji zakup plaćaju opština i OEBS. Nova zgrada za visokoškolsko obrazovanje, koju će po ugovoru koristiti Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, gradiće se na za sada praznoj opštinskoj parceli preko puta bujanovačkog Doma zdravlja.

Izvor: Danas i Koordinaciono telo