Arhiva vesti
                   

OBUKA ZA POKRETANjE BIZNISA U DOMU KULTURE „VUK KARADžIĆ“U BUJANOVCU

21. April 2017.

Bujanovac, Preševo – U bujanovačkom Domu kulture „Vuk Karadžić“ juče je počelo izvođenje dvodnevne obuke iz oblasti preduzetništva, marketinga i poslovnog upravljanja.

Dr Nemanja Gligorijević, direktor Biznis inkubator centra Jumko doo Vranje, koji je organizator ovog edukativnog programa, naglašava da na ovaj način žele da pomognu početnicima u biznisu.

„Svi polaznici koji posle obuke odluče da pokrenu sopstveni posao će biti uključeni u sistem poslovne inkubacije po principu virtuelnog inkubatora. Moći da računaju na podršku našeg Biznis inkubator centra (BIC), koji je osnovan 2006. godine,” rekao je Gligorijević.

Struktura polaznika obuke, koja se realizuje u okviru projekta „Jačanje infrastrukturnih i servisnih potencijala poslovnog inkubatora i uspostavljanje sistema podrške razvoju preduzetništva pripadnika ugroženih grupa“, je različita. Neki tek nameravaju da steknu početna znanja i naprave prve poslovne korake, dok drugi već imaju iskustva u privatnom biznisu.

Po rečima predavača dr Bobana Stojanovića, redovnog profesora Ekonomskog fakulteta u Nišu, obuka se sastoji iz dva dela.

„Prvi dan je rezervisan za osnove marketinga i menadžmenta i proširivanje informacija o započinjanju biznisa. Potrebno je ovladati i osnovama izrade biznis plana kako bi se konkurisalo za izvore finansiranja. Drugog dana polaznici će samostalno raditi na start- ap kreditima po metodologiji Razvojne agencije Srbije,” rekao je Stojanović.

Projekat se sufinansira sredstvima Razvojne agencije Srbije i vredan je skoro pet miliona dinara. S obzirom da ima međuopštinski karakter, u njegovu realizaciju su, pored Grada Vranja, uključene i opštine Bujanovac, Preševo, Vranjska Banja, Vladičin Han, Surdulica i Bosilegrad.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo