Arhiva vesti
                   

OBJAVLjENO 11. IZDANjE EVROPSKOG DNEVNIKA ZA SREDNjOŠKOLCE

3. Decembar 2020.

11. izdanje Evropskog dnevnika će vam približiti Evropsku uniju. Evropski dnevnik je vodič za srednjoškolce u Srbiji o Evropskoj uniji, njenim institucijama i članicama, evropskim vrednostima i drugim relevantnim temama za mlade.

Zahvaljujući podršci Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preko 600.000 srednjoškolaca se do sada susrelo sa Evropskim dnevnikom. 

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Srednjoškolci će iz ove publikacije saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija.

Deo Evropskog dnevnika je i nagradni konkurs za kreativne radove učenika - Evropa i ja. Učešće na Konkursu se realizuje na veb platformi: https://www.evropskidnevnik.rs/konkurs.html, Na konkursu mogu da učestvuju srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimediji. Ove godine će izbor najboljih i najkreativnijih radova biti zajednički poduhvat publike i stručnog žirija. Nakon perioda prijava, koji traje do 31. januara 2021, posetioci portala - www.evropskidnevnik.rs će moći da glasaju za pobednike ovog takmičenja do 5. marta 2021.    

Onlajn izdanje Dnevnika je dostupno  na http://europa.rs/evropskidnevnik/evropski-dnevnik-2020-2021/

Izvor: Euractiv.rs i Koordinaciono telo