Arhiva vesti
                   

OBEZBEĐENO PARNO GREJANjE ZA DECU U SELU SPANČEVAC

8. Decembar 2023.

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa obezbedila je predškolskoj grupi u selu Spančevac jednokratnu pomoć za popravku centralnog grejanja i povezivanja ove pripremne grupe na mrežu parnog grejanja.

U saradnji sa direktorom OŠ „Bora Stanković“ Slađanom Cvetanovićem omogućeno je da devetoro predškolaca isturenog odeljenja bujanovačkog vrtića zajedno sa đacima isturenog odeljenja OŠ „Bora Stanković“ imaju parno grejanje tokom zimskog boravka u ovom objektu koji zajednički koriste.

Služba Koordinacionog tela svake godine dodeljuje jednokratnu pomoć u vidu socijalnih davanja za najugroženije kategorije stanovništva u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i za posebno ranjive grupe kao što su deca.

„Deca su naša budućnost, te će Vlada Republike Srbije i Služba Koordinacionog tela nastojati da i ubuduće obezbeđuje sredstva za ovakve namene. Ove godine smo u sve tri opštine obezbedili sredstva za vrtiće“, rekao je v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović.

Mitrović je danas obišao ovaj objekat zajedno sa direktorom PU Milovanom Aleksićem i direktorom OŠ Slađanom Cvetanovićem.

Izvor: Služba Koordinacionog tela