Arhiva vesti
                   

NSZ: LAKŠE DO POSLA POSLE IT OBUKE

5. Juli 2018.

Bujanovac, Vranje - Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je najavila da će organizovati obuku,koja će nezaposlenima obezbediti „neophodna znanja i veštine za rad u sektoru informacionih tehnologija (IT), prenosi  Vranje Njuz.

„Reč je o programima za java programiranje, izradu veb-aplikacija, PHP i Net programiranje. Ovo su samo neki od programa koje smo obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše našli posao,” najavili su iz Filijale NSZ u Vranju.

Iz vranjske Filijale su poručili da je dobro poznato da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta.

„Nacionalna služba za zapošljavanje je svoje programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u deset gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa, koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. Prijave će biti otvorene na sajtu www.itobuke.rs   od 9. do 22. jula.

Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonost za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Za više informacija, nezaposleni mogu da se jave svom savetniku za zapošljavanje ili da prate sajt  www.nsz.gov.rs, gde će redovno dobijati sve informacije o ovom programu.

Izvor: Bujanovačke i Koordinaciono telo