Arhiva vesti
                   

NOVINARSKA UDRUŽENjA SRBIJE POMAŽU STANOVNIŠTVO I KOLEGE U POPLAVLjENIM PODRUČJIMA

22. Maj 2014.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas kolege na solidarnost s medijima, novinarima i medijskim radnicima koji žive i rade u poplavljenim područjima i koji su nakon izlivanja reka širom Srbije stradali ili izgubili imovinu. NDNV je u saopštenju navelo da se priključilo Upravnom odboru Fondacije Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), s ciljem da se novčanim donacijama pomogne novinarima i njihovim porodicama koje su u poplavama pretrpele materijalne štete. Udruženje je pozvalo svoje članove da se pridruže akciji i dodao da će i samo udruženje finansijski pomoći ovu akciju solidarnosti.

"Apelujemo na sve medijske kuće i njihove zaposlene, posebno na članove NUNS-a i NDNV-a, da u skladu sa svojim mogućnostima uplate novčane priloge Fondaciji za pomoć novinarima i medijima NUNS-a". Uplate se mogu izvrštiti na žiro račun broj 160-322767-29. Svrha uplate je "Pomoć za stradale u poplavama", a primalac Fondacija za pomoć novinarima i medijima "NUNS".

Trenutno je u toku prikupljanje podataka o kolegama koji žive i rade u Obrenovcu, Krupnju, Ubu, Ljigu, Ljuboviji, Sremskoj Mitrovici, Moroviću, Jameni, Višnjićevu i drugim mestima ugroženim polavama. Sve informacije o ugroženim novinarima treba slati na mejlove nuns@nuns.rs, ndnvns@gmail.com ili ih saopštiti putem sledećih telefona: 011 33 43 892; 33 43 255 i 066 88 22 006, kao i 021 472 31 80 ili 064 23 27 030. 

Fondacija za pomoć novinarima i medijima NUNS registrovana je u aprilu 2009. godine i do sada je pomagala materijalno ugroženim i obolelim novinarima i drugim medijskim radnicima.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i tviteraši prikupili su gotovo 20 tona razne pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo u akciji "Humanost na delu", saopšteno je danas iz UNS-a.

Akcija "Humanost na delu" traje već sedam dana u prostorijama UNS-a u Beogradu (Resavska 28) i širom Srbije gde se nalazi ugroženo stanovništvo. Cilj akcije je da se tražena pomoć dostavi najugruženima, a posebno se vodi računa da budu pokrivena mesta van Beograda.

Do sada je pomoć poslata u Smederevsku Palanku, Krupanj, Lazarevac, Valjevo, Velike Crnjene, Mionicu, Kraljevo, Paraćin, Trstenik, Ljig, Ljuboviju, Poljane, zatim za Doboj i do helidroma u Dobanovcima odakle se helikopterima dostavlja osobama koje se nisu evakuisale. Pomoć je podeljena i po kolektivnim centrima u Beogradu, ali i dostavljena u domaćinstva u Bariču i Zabrežju. Akciji "Humanost na delu" do sada se odazvalo više od 250 pojedinaca i firmi.  

Izvor: Danas, Kurir i Koordinaciono telo