Arhiva vesti
                   

NOVI POZIV FONDA ZA ZAPADNI BALKAN (ROK: 10. DECEMBAR 2019)

14. Novembar 2019.

Fond za Zapadni Balkan (WBF) je objavio treći regionalni poziv za projekte, koji je usmeren na promovisanje saradnje i deljenje zajedničkih vrednosti među zajednicama, civilnim društvom i građanima u regionu.

Konkurs je otvoren za organizacije civilnog društva (OCD) i druge neprofitne organizacije, a rok za prijavljavanje je 10. decembar.

Prioritetne oblasti koje će biti podržane su:

1. saradnja u oblasti kulture;

2. obrazovanje i razmena u oblasti nauke;

3. održivi razvoj.

Ukupan budžet trećeg poziva iznosi 250.000 evra.

Maksimalan iznos po projektu je 12.000 evra, od čega učešće NjBF-a ne može da bude više od 80% ukupnih troškova projekta.

 Poziv je otvoren za pravne subjekte, neprofitne organizacije, NVO, poslovna udruženja (poljoprivredna udruženja, privredne komore, turističke organizacije), prosvetne institucije (univerziteti, fakulteti, škole, institute, istraživački centri, akademije nauka), institucije lokalne samouprave, kao i institucije u oblasti kulture i sporta (muzeji, umetničke galerije, pozorišta, biblioteke, udruženja kulturnih ustanova, sportska udruženja).

Aplikant može da podnese samo jedan projekat kao nosilac i jedan kao partner.

Planirana dužina trajanja projekta ne može da pređe 12 meseci od trenutka potpisivanja ugovora.

Konkurs podrazumeva projektna partnerstva, odnosno zajednički predlog najmanje tri partnera (nosilac projekta i dva partnera). Partneri moraju da budu iz najmanje tri zemlje koje učestvuju u WBF-u.

Smernice za učešće na konkursu su dostupne na http://westernbalkansfund.org/wp-content/uploads/2019/10/WBF-3rd-Call-for-Proposal-Application-Guidelines.pdf

Prijava obuhvata popunjen prijavni formular, formular za budžet i formular za izjavu glavnog aplikanta, koje je moguće preuzeti na sajtu WBF-a  westernbalkansfund.org

Izvor: SEEcult.org i Koordinaciono telo