Arhiva vesti
                   

NIŠ: RADIONICA O NASILjU I DISKRIMINACIJI

20. Novembar 2019.

U Nišu će se od 26.do 28. novembra. 2019. godine održati radionica namenjena članicama i članovima organizacija civilnog društva, neformalnih grupa i aktivistkinjama i aktivistima koji se bave pitanjima ljudskih prava, zaštitom osoba koje su imale iskustva nasilja i diskriminacije, sistemima podrške i saradnjom sa institucijama po ovim pitanjima, iz cele Srbije.

Program rada će biti prilagođen različitim nivoima znanja, interesovanjima, ciljnim grupama sa kojima radite – cilj je, svakako, zajednički!

Tokom ova tri dana, koristeći akcione i interaktivne tehnike, u cilju detektovanja realnih problema kada su u pitanju ljudska prava i zaštita od nasilja i diskriminacije, sa akcentom na LGBT zajednicu, razgovaraće se o postojećim mehanizmima podrške na nacionalnom i lokalnom nivou, kao i o nedostatku istih i načinima na koje svako od nas može da doprinese i pomogne u ovakvim situacijama.

Svi troškovi puta i smeštaja su pokriveni.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, pošaljete i-mejl na egalnvo@gmail.com najkasnije do 22. novembra, do kraja dana. I-mejl treba da sadrži: ime i prezime, ime organizacije/neformalne grupe iz koje dolazite, mesto, kao i kratko obrazloženje zbog čega želite da učestvujete u ovoj radionici. Broj mesta je ograničen.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molim vas da se javite na broj telefona 0631993239  ili da pošaljete i-mejl na egalnvo@gmail.com.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo