Arhiva vesti
                   

NENAD MITROVIĆ POSETIO OPŠTINU MEDVEĐA

31. Avgust 2023.

Medveđa - Vršilac dužnosti direktora Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Nenad Mitrović, posetio je danas opštinu Medveđa. Tom prilikom sastao se sa predsednikom opštine Medveđa, Draganom Kulićem.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Službe Koordinacionog tela i lokalne samouprave opštine Medveđa, razgovaralo se o realizaciji infrastrukturnih projekata u opštini Medveđa koji se finansiraju iz budžeta Službe Koordinacionog tela.

Nakon sastanka Nenad Mitrović i Dragan Kulić sa saradnicima posetili su osnovnu školu “Sijarinska Banja” u kojoj su dodeli školski pribor i đačke rančeve budućim prvacima.

Tom prilikom Mitrović je đacima prvacima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima poželeo srećan početak školske godine.

„Želim vam da školu shvatite ozbiljno jer ćete obrazujući se postati čestiti i uzorni građani“, poručio je Mitrović.

On je dodao da je srećan što je školska godina u Medveđi počela ovako i što je sve spremno za početak nastave.

Služba Koordinacinog tela već 12 godina obezbeđuje za sve prvake iz tri opštine besplatan školski pribor i rančeve. Za školsku 2023/2024. godinu Služba Koordinacionog tela izdvojila je 3.500.000,00 dinara za ovu namenu, i to za opštinu Bujanovac 1.659.089,00 dinara,  za opštinu Preševo 1.522.725,00 dinara i opštinu Medveđa 318.181,00 dinara opredeljenih sredstava za realizaciju javne nabavke za školski pribor. Ove godine u prvi razred kreće 335 učenika iz Preševa, iz Bujanovca 365 a u opštini Medveđa u prvi razred krenuće 70 đaka.

Posetu Medveđi Mitrović je zajedno sa Kulićem završio obilaskom osnovne škole “Gornja Jablanica” razgovarajući o mogućnostima rekonstrukcije ovog objekta.

Izvor – Služba Koordinacionog tela