Arhiva vesti
                   

NEMA POVLAŠĆENIH KARATA ZA 175 ĐAKA: Grad negirao da je subvencionisao mesečne karte za učenike iz Bujanovca

25. Septembar 2023.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradska većnica Danijela Milosavljević i šefica Odseka za obrazovanje Mirjana Savov sastale su se sa predstavnicima roditelja đaka sa područja opštine Bujanovac, koji pohađaju jednu od srednjih škola u Vranju, zbog problema nastalog oko mesečnih karata za prevoz učenika.

Naime, 175 učenika koji pohađaju jednu od srednjih stručnih škola u gradu ostalo je bez subvencionisanih mesečnih karata, koje je navodno plaćao Grad. Dodatni problem su i skuplje mesečne karte.

Roditelji su upoznali predstavnice rukovodstva grada sa problemom povećanih cena karata auto-prevoznika "Kavim-Jedinstvo" za kategoriju učenika koji nisu iz Vranja. Uputili su molbu da se ovo stanje promeni i odobri popust za srednjoškolce, kao što je bilo do početka ove školske godine.

Na zvaničnom sajtu gradske uprave saopšteno je da su predstavnice gradskog rukovodstva upoznale prisutne roditelje sa činjenicom da nikada do sada nije bilo subvencija za prevoz učenika čije prebivalište nije na teritoriji Grada Vranja.

Subvencionisanje cene prevoza postoji, ali samo i isključivo za učenike koji žive na teritoriji Vranja. Za sve ostale učenike popust za autobuski prevoz odobravao je isključivo izabrani auto-prevoznik, u ovom slučaju "Kavim-Jedinstvo".

- I pored dobre volje da se pomogne roditeljima đaka iz drugih opština, koji srednje škole pohađaju u Vranju, pravni osnov za tako nešto ne postoji - istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović i uputila roditelje da se obrate za pomoć svojoj lokalnoj samoupravi i auto-prevozniku - odnosno "Kavim-Jedinstvu".

Roditelji kažu da nisu zadovoljni kvalitetom održanog sastanka, zbog mnogo nelogičnosti koje su čuli i da neće odustati od toga da saznaju gde se desio propust, jer u ovom trenutku svi prebacuju odgovornost jedni na druge.

Izvor: novosti.rs

https://shorturl.at/krDLW