Arhiva vesti
                   

NARODNI PARLAMENT: ISPRAVLjANjE KRIVE DRINE NA JUGU SRBIJE

12. Februar 2013.

Leskovac – Narodni parlament realizuje trogodišnji projekat na jugu Srbije pod nazivom “Ispravimo krive drine”, čiji je cilj da se građanima u 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga pruži  pomoć u savladavanju administrativnih i birokratskih prepreka.

„Ovim projektom želimo da motivišemo građane da snažnije stanu u odbranu sopstvenih i prava svojih sugrađana, te da utičemo na vršioce javnih funkcija da svoj rad, što je moguće više, usklade sa opšte prihvaćenim principima dobre uprave“, izjavio je direktor ove nevladine organizaije Goran Mitrović.

Narodni parlament će, zapravo, angažovati pravnike u Vranju i Leskovcu, koji će pružati besplatnu savetodavnu i praktičnu pravnu pomoć građanima, a u toku ovog meseca biće dostupni njihovi brojevi telefona, dok se od sredine marta pomoć može zatražiti i preko sajta www.netrpimnepravdu.rs.

„Naša iskustva pokazuju da mnogi građani ne znaju koja su njihova prava u kontaktu sa institucijama sistema, niti kome i kako da se obrate da bi ih ostvarili. Zato će im, verujemo, besplatna pravna pomoć u okviru ovog projekta biti od velike koristi“, rekao je Mitrović

Izvor: Jugmedia