Arhiva vesti
                   

NALED: KONKURS ZA NOVINARE I STUDENTE (ROK: 30. APRIL 2021)

24. Decembar 2020.

Sa ciljem unapređenja informisanosti i edukacije građana, novinara i drugih zainteresovanih o odgovornom upravljanju tokovima otpada od hrane i reciklaži staklene ambalaže, NALED je u okviru projekata „Ka boljem upravljanju otpadom od hrane u Republici Srbiji“ i „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“  zvanično otvorio nagradni novinarski konkurs za izveštavanje o otpadu od hrane i reciklaži stakla.

Pravo učešća imaju svi novinari novinskih agencija, dnevnih listova, nedeljnika i mesečnika, nacionalnih i lokalnih televizija, radio stanica i internet portala, kao i studenti svih fakulteta, koji se pozivaju da sačine tekstove ili TV/radio priloge na temu upravljanja otpadom od hrane i/ili reciklaže staklene ambalaže u Srbiji.

O najboljim radovima će odlučivati stručni žiri, a nagradni fond za novinare iz Srbije iznosi po 60.000 dinara za novinare i po 20.000 dinara za studente. U okviru svakog projekata će biti nagrađen po jedan novinar nacionalnog i lokalnog medija, kao i po jedan student.

Konkurs je otvoren od 21. decembra 2020. do 30. aprila 2021. godine, a detaljnije informacije o konkursu možete da pronađete u pravilima konkursa, koja su dostupna na  https://naled.rs/htdocs/Files/06296/NALED_Pravila-novinarskog-konkursa.pdf.

Izvor: NALED i Koordinaciono telo