Arhiva vesti
                   

NAJBOLjE MEDICINSKE SESTRE IZ PČINjSKOG OKRUGA

21. April 2015.

Vranje - Povodom Dana medicinskih sestara, koji se obeležava 12. maja, Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga dodelilo je  zdravstvenim radnicima iz Pčinjskog okruga  priznanja u vidu srebrnog znaka. Dodela priznanja je ove godine organizovana nešto ranije  u Skupštini grada Vranja.  

Srebrni znak dobilo je 10 članova, a dodeljena je i jedna zahvalnica za postignute rezultate u radu. Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga ima ukupno 880 članova.

Ove godine, između ostalih, nagradu srebrni znak dobile su i Branka Mihajlović i Arbnora Saiku iz Doma zdravlja u Bujanovcu.  

Priznanja je dobitnicima uručila Radmila Nešić, predsednica Saveza udruženja zdravstvenih radnika Republike Srbije, koja je izjavila da dobitnici srebrnog znaka mogu konkurisati i za najveće priznanaje zlatni znak, koje dodeljuje Udruženje na nivou republike.

„Dobitnik priznanja mora da ima oko deset stručnih radova, kao i da se istekao svojim radom u kolektivu. Raspisan je i zvanični konkurs na sajtu, zdravstveni radnici mogu da se kandiduju sami, a kandiduje ih radna organizacija ili Udruženje“, izjavila je Nešićeva.  

Izvor: OK Radio i Koordinaciono telo