Arhiva vesti
                   

NAGRADNI KONKURS – PARK ZA ZDRAVLjE (ROK: 5. JUN 2020)

27. Maj 2020.

EU info kutak u Nišu organizuje nagradni konkurs povodom Evropskog dana parkova, koji se obeležava 24. maja.  Podelite sa nama zanimljive fotografije, kolaže, video snimke iz vašeg omiljenog parka i osvojite nagradu.

Parkovi i zaštićena područja imaju važnu misiju povezivanja ljudi s prirodom. Parkovi ne samo da štite naše prirodne resurse, već imaju i pozitivne zdravstvene efekte. Kontakt sa prirodom je od suštinskog značaja za zdravlje ljudi, a u sve urbanizovanijoj Evropi moramo stvoriti više mogućnosti za povezivanje i istraživanje na otvorenom. Ljudima su potrebni zdravi parkovi!

Uputstvo za učestvovanje: Možete da učestvujete sa vašom fotografijom, kolažom ili video snimkom (maksimalno trajanje jedan minut) za koje imate autorska prava. Objavite ih na svojim profilima na Facebook-u, navedite koji park je u pitanju, tagujte fb stranicu EU info kutka u Nišu i stavite heštegove   #ParkZaZdravlje i #EUgreenDeal. Prvih 50 učesnika u igri dobiće na poklon sadnicu cveća.

Napomena: Nagrade se preuzimaju u EU info kutku u Nišu. Dobitnici nagrada će biti blagovremeno obavešteni o terminu preuzimanja.

Izvor: Građanske inicijative i Koordinaciono telo