Arhiva vesti
                   

NAGRADA ZA NAJBOLjE NAPISAN PUTOPIS O DESTINACIJI U SRBIJI (ROK: 21. JUN 2020)

29. Maj 2020.

Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavljuje konkurs za novinarsku nagradu „Biljana Bosnić Ognjenović“ za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 100.000,00 RSD i plakete.

Pravo da konkurušu imaju studenti i novinari starosti od 20 do 34. godine.

U saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat, dodeljuju se još dve specijalne novinarske nagrade „Biljana Bosnić Ognjenović“ za najbolje napisane putopise o Egiptu.

Prva specijalna nagrada se sastoji od plakete i putovanja u Egipat na sedam dana (uključeni su prevoz i smeštaj).

Pravo da konkurišu imaju studeniti novinarstva i novinari. Druga specijalna nagrada je, takođe, plaketa i putovanje u Egipat na sedam dana, u periodu od avgusta do novembra 2020. godine.

Pravo da konkurišu imaju studenti od 17 do 23 godine, svih univerziteta u Republici Srbiji. Svi nagrađeni radovi će biti objavljeni u časopisu „Turistički svet“.

Prijave na konkurs (putopise sa 3 do 4 fotografije) slati na mejl adresu: konkurs@bbofondacija.com  do 21. juna 2020. godine.

Radovi koji konkurišu ne smeju biti već objavljivani niti nagrađivani. Prijave će biti šifrovane i kao takve dostavljane stručnom žiriju.

Najbolji radovi će biti proglašeni 15. jula 2020. godine. Svečano uručenje nagrada će biti održano 21. jula.2020. godine u rezidenciji ambasadora Egipta.

Izvor: Časopis „Turistički svet“i Koordinaciono telo