Arhiva vesti
                   

NAGIP ARIFI NAKON USVAJANjA BUDžETA ZA 2022. GODINU

31. Decembar 2021.

Bujanovac – Beograd - Arifi je, u svojevrsnoj novogodišnjoj čestitki na svom Fejsbuk profilu, naglasio da je za razliku od prethodnih godina budžet orijentisan na mlade, obrazovanje i ekonomski razvoj, jer smo u vremenu, kako kaže, kada iseljavanje mladih uzima maha.

“Pored redovnog finansiranja rada škola, budžetom je predviđeno i renoviranje škola i izgradnja sportskih terena kako bismo našim učenicima pružili najbolje uslove u obrazovanju. Ove godine smo po prvi put planirali sredstva za obroke za sve osnovce i besplatan prevoz za srednjoškolce”, naveo je Arifi.

Dodao je da iznos za studentske stipendije povećan za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu – sa 10 na 15 miliona dinara, koliko je izdvojeno i za stručno osposobljavanje mladih.

“Za 100 odsto su povećana izdvajanja za ekonomski razvoj, sa 12 miliona u godini koju ostavljamo iza nas, na 24 miliona za sledeću godinu. Poljoprivredu ćemo podržati sa 18,5 miliona dinara, dok ćemo u oblasti sporta imati povećanje od oko 25%, odnosno sa 6,5 miliona na 8 miliona dinara”,navodi on.

Naglasio je da je opštinska vlast slušala glas građana kada je za narednu godinu planirala duplo manje sredstava za putnu infrastrukturu nego lani.

U istoriji Bujanovca, dodao je, budžet nikada nije iznosio 2, 011 milijarde dinara kao ovaj za 2022. godinu.

Izvor: Bujanovačke, Koordinaciono telo