Arhiva vesti
                   

NACIONALNI DAN DAVANjA: ŠKOLA DOBRIH LjUDI

27. Avgust 2019.

Osnovne škole i školarci će biti glavni korisnici donacije povodom Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti obeležen 9. oktobra.

Sve donacije prikupljene tokom ove kampanje biće upotrebljene za nabavku savremenih učila za đake u više od 60 škola u 30 opština širom Srbije. Osnovne škole koje su obuhvaćene kampanjom, biće opremljene novim pametnim tablama, laptop računarima, projektorima i učilima za najmlađe, uključujući i „bee bot“robote.

Pored prikupljanja novčanih sredstava, cilj ove kampanje je da se u nju ove godine uključi što više građana i kompanija i ojača nacionalni karakter ovog praznika.

Nacionalni dan davanja organizuje se u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Za više informacija o Nacionalnom danu davanja, tome kako možete dati svoj doprinos kampanji i donirati, posetite  www.dandavanja.rs

Izvor: B92 i Koordinaciono telo