Arhiva vesti
                   

MUP RASPISAO KONKURS ZA OBUKU 1.060 NOVIH POLICAJACA (ROK: 5. JUN 2020)

22. Maj 2020.

Beograd - Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, se podnosi policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu Politika.Kandidat može da podnese samo jednu prijavu.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova

www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku  www.copo.edu.rs .

Izvor: Večernje novosti i Koordinaciono telo