Arhiva vesti
                   

Mladi pripadnici nacionalnih manjina šest meseci u državnim institucijama

7. Novembar 2012.

Izvor: Danas / Beograd - Nova generacija stažista u državnim institucijama predstavljena je juče u Palati „Srbija“. Dvanaestoro mladih pripadnika albanske, bošnjačke i romske nacionalne manjine provešće narednih šest meseci u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu kulture i informisanja, Službi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom i Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

Dušan Ignjatović, direktor Kancelarije za ljudska i manjinska prava, naveo je da je ovo treća generacija stažista i da je Kancelarija jedina institucija koja se stažiranjem bavi na nivou Republike. Takođe, on je podsetio da su raniji projekti dobro ocenjeni, te da se nada da će ovogodišnji biti još bolje ocenjen.

„Sprovodimo veliki broj projekata, ali ovom pristupamo sa najvećim zadovoljstvom. Stažiranje je dobro iskustvo i prilika koju treba maksimalno iskoristiti“, rekao je Ignjatović i zahvalio se na pomoći Ambasadi Velike Britanije i Ambasadi Holandije, kao i misiji OEBS-a, koja je pomogla prošlogodišnje stažiranje mladih.