Arhiva vesti
                   

MLADI IZ YOUTHBUILT PROGRAMA OBELEŽILI SVETSKI DAN ROMA

16. April 2014.

Preševo, Bujanovac - Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma, mladi koji su uključeni u YouthBuilt program, u saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Preševa, organizovali su izložbu fotografija i tradicionalnih nošnji Roma u holu Kulturnog centra Preševa. Ova izložba organizovana je sa ciljem upoznavanja šire društvene zajednice sa identitetom, tradicijom, kulturom i jezikom romske nacionalne manjine i podizanja svesti javnosti o značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja različitosti. Održana je i projekcija dokumentarnog filma „Život Roma u Srbiji“ u kom se opisuje težak zivot Roma.

Istog dana su mladi sa YouthBuild programa u saradnji sa CRC, romskim organizacijama i osnovnom školom "Branko Radičević" iz Bujanovca obeležili Svetski dan Roma u Kulturnom centru "Vuk Karadžić" u Bujanovcu, gde je priređen kulturno - umetnički program kroz koji je predstavljena tradicija ovog naroda.

Obeležavanje Svetskog dana Roma je samo nastavak raznovrsnih akcija mladih iz YouthBuild programa, koji kroz kampanju pod sloganom "Svi smo jednaki" promovišu toleranciju i  multietničke vrednosti.

Izvor: Vesti i Koordinaciono telo