Arhiva vesti
                   

MINISTARSTVO PRIVREDE ĆE POMOĆI RADNICIMA GUMOPLASTIKE DA NAPLATE POTRAŽIVANjA

24. Septembar 2018.

Beograd – Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je da su radnici Gumoplastike iz okoline Bujanovca obustavili štrajk i da će predstavnici ministartstva od ponedeljka otići u to preduzeće kako bi pomogli radnicima da naplate potraživanja.

Stevanović, koji se sastao sa radnicima, rekao je da taj razgovor nije bio lak, ali je obavljen u korektnoj atmosferi, posle čega su radnici obustavili višednevni štrajk, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njegovim rečima, objašnjeno im je da je Ministarstvo privrede htelo da im pomogne da dobiju socijalni program koji su tražili, ali se ispostavilo da, po zakonu, oni na to nemaju pravo.

"Želimo da pomognemo radnicima ali, zbog različitih okolnosti u prethodnim godinama, ispostavilo se da radnici nemaju pravo na socijalni program", rekao je Stevanović.

Državni sekretar Ministarstva privrede istakao je da će predstavnici tog ministarstva od ponedeljka otići u kompaniju, gde će, zajedno sa rukovodstvom 'Gumoplastike', pokušati da utvrde sve što je neophodno kako bi preduzeće u narednim nedeljama izmirilo određene obaveze prema radnicima.

„Očekuje da će u narednim nedeljama biti stavljena tačka na agoniju ljudi iz Bujanovca“, izjavio je Stevanović.

Izvor: Novi Magazin i Koordinaciono telo